Me një sere aktivitetesh duke filluar nga 12 Prill 2018, Caritas Kosova  së bashku me organizatat CBM, 7 Arte dhe Caritasin Italian,  si dhe me vullentarët dhe përkrahjen e Komunës se Mitrovicës, shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Tokës.

Në kuadër të aktiviteteve u realizuan punëtori në shkollat e mesme dhe fillore të Mitrovicës, me temën “Mbrojtja e ambientit-Ndal ndotjen me plastikë”.

Me 20 dhe 22 Prill aktivitetet u mbajtën në natyrë me fëmijë dhe të rinj,duke filluar nga pastrimi i parkut dhe qytetit, hapja e ekspozitës me fotografi të realizuara nga të rinjt në teren , mbjellja e luleve në vazot recikluese, pikturimi me mesazhe për mbrojtjen e ambientit, etj. Gjithashtu, duke i anketuar qytetaret për të mësuar se sa janë në dijeni rreth praktikave të të qenurit miqësor me ambientin, vullnetarët kan ngritur ndërgjegjsimin rreth rëndësisë së mbrojtjes së ambientit.DSC_0192 IMG_3238 IMG_3195 IMG_3169 DSC_0380 DSC_0365 DSC_0304 DSC_0302 DSC_0149 31195507_10155550015202843_5082579704410537984_n 31100574_10155550014542843_386861963642142720_n 30742252_1892388437461124_2072124224838828032_n 30708384_1892387457461222_2907469250509668352_n

https://www.facebook.com/peseepese/videos/587983844890269/

CARITAS KOSOVA SHËNON DITËN NDËRKOMBËTARE TË TOKËS