Lajmet

Counselling at office - Mitrovica

One of the most important activities of the YourJob project is counselling, and through this activity a young 19-year-old student,Taulant Peci expressed his tremendous interest about trainings that our project offers. Lexo më shumë

Rrezarta Pira – professional training beneficiary

Rrezarta, in the counseling meetings has shown us his passion for graphic design and art in general this passion has encouraged her to self taught in this field. However, she had a great desire to attend professional training. Through YourJob project, Rrezarta was supported and started the training in Graphic Design at United Pixels Academy. Lexo më shumë

Liridon Syla – grant beneficiary

Liridon, a 26-year-old boy from the municipality of Vitia, came to the offices of the YourJob project as many young people to apply for business ideas. However, he was determined by his enthusiasm for work, belief in the experience he had created, and his willingness to be an entrepreneur made him stand out from other young people. Lexo më shumë

Successful story Lumturie Hyseni

Lumturia is a 29-year-old woman from the Municipality of Viti, who has benefited from practical work from the YourJob project. We have held several counseling meetings with Lumturia because it has been challenging to restore her self-confidence and orient her to a sustainable profession. Lumturia has only finished high school and was repatriated in Kosovo, which made it even more difficult for her to find a job. Lexo më shumë

Certification of 37 young people in welding and e-accounting

YourJob Kosova is always committed to supporting young people for employment based on the needs of the labor market and the real situation of the Kosovo economy. Taking into account the demands of young people and the needs of businesses, we managed to organize two professional training in welding held in Gjakova and accounting held in Prishtina, where a total of 37 young people benefited. These training were organized in cooperation with businesses with professional trainers and university professors. Lexo më shumë

3 Dhjetori Dita Ndërkombëtare e personave me aftësi të kufizuar

Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar është një nga datat më të spikatura në kalendar për të kujtuar rëndësinë e gjithëpërfshirjes si një nga vetitë thelbësore të një shoqërie vërtet të zhvilluar, bazuar në respektimin e diversitetit, humanizmit, drejtësisë sociale dhe mundësive të barabarta për çdo qenie njerëzore, pavarësisht nga tiparet e tyre të veçanta të identitetit, duke përfshirë aftësin e ndryshme të kufizuar. Lexo më shumë

Vizitë në Caritas Kosova e Drejtorit të Inspektoratit të Arsimit z. Defrim Gashi

Më 17.03.2021, Don Viktor Sopi priti në takim z. Defrim Gashi – Drejtor i Inspektoratit të Arsimit në Republikën e Kosovës. Tema kryesore e takimit ishte angazhimi i Caritas Kosova për të siguruar qasje në edukim dhe arsim cilësor për të gjithë fëmijët dhe të rinjtë, pa dallime. Po ashtu, u zhvilluan vizita në Kopshtin e fëmijëve “Engjujt” si dhe në Qendrën Sociale Edukative “Caritas Kosova” në Dubravë të Ferizajt. Lexo më shumë

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Personave me Sindromë Down

Në kuadër të projektit “My Right – E Drejta Ime”, që zbatohet nga Caritas Kosova dhe përkrahet nga Agjencia Austriake për Zhvillim (ADA) dhe Caritas Austria, gjatë kësaj jave që po lëmë pas, i’u bashkëngjitëm organizimit të aktiviteteve të ndryshme vetëdijësuese në disa shkolla fillore të mesme të ulëta dhe të mesme të larta të Komunës së Prizrenit me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Personave me Sindromë Down. Kampanjë kjo e përkrahur nga DKA Prizren, Shoqata Down Syndrome Kosova dhe Caritas Kosova. Lexo më shumë

Two internship agreements - Prizren

Your Job Kosova even in this pandemic situation continues to contribute to the employability increase of vulnerable young people with professional orientation, career counselling as well as first work experience and entrepreneurial practice and various professional trainings. Lexo më shumë

VET Courses enhances the knowledge of destiny

Starting from November 2020 in total of eight male candidates got certified as electricians and took advantage of being part of VET course with a duration of three months in the field of civil and industrial electrical installations, which has included the theoretical and practical part, developed by Prof. Muhabi Isaku and also 24 hours of practical work at the company "Elektro Stublla". It is worth to mention one of our candidate ‘’Nikson Maliqi’’ who is now gladly hired as electrician at the KEDS (Kosovo Electricity Distribution Company) . Lexo më shumë

Online training for the jobseekers interested on “Designing and writing of Project Proposal”;

An additional activity for the jobseekers was the training “Designing and writing of Project Proposal”. Due to a high number of interested participants and by respecting the restrictions on Covid 19, the two days training has been organized online by involving 28 beneficiaries from the five project locations: Prizren, Gjakova, Mitrovica, Vitia, and Klokot. The activity is also a response to the donors’ initiatives for granting the best-prepared grant seekers. These initiatives of the donors happen very often, and based on the assessment, the majority of job seekers are not skilled to respond, therefore making the training very important. Lexo më shumë

Rezultatet e thirrjes për propozim të projekteve nga Kosova

Në kuadër të projektit SOCIETIES 2: "Support Of CSOs In Empowering Technical skills, Inclusion of people with disabilities and Eu Standards in Western Balkans, 2nd phase” financuar nga Bashkimi Evropian (numri i kontratës: 2020 / 414-634), publikohen rezultatet e projekt prozimeve të cilat do të financohen përmes granteve të vogla. Lexo më shumë

Promovimi i produkteve vendore

E gjitha fillon me një hap të vogël në ndërmarrësi, znj. Miradije filloi me ajvar dhe turshi por asaj i munguan produktet e stinës së verës si reqeli nga mjedrat. Ndërsa, përmes skemës së granteve në kuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit në rajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga BE dhe Caritas France-Secours Catholique dhe zbatuar nga Caritas Kosova, ajo fitoi makineritë e nevojshme për të prodhuar produkte të reja. Lexo më shumë

Promovimi i shkollave profesionale në Mitrovicë

Nëkuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit nërajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga Bashkimi Evropian dheCaritas France dhe i zbatuar nga Caritas Kosova, është zhvilluar aktiviteti meqëllim të promovimit të shkollave profesionale nëmesin e klasave të 9-ta në Mitrovicën e Jugut. Lexo më shumë

Bëhu Profesionist

Në kuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit në rajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga zyra e Bashkimit Evropian në Prishtinë dhe Caritas France, Caritas Kosova ka vazhduar fushatën për promovimin e shkollave profesionale në Ferizaj. Lexo më shumë

Ceremonia e ndarjes së granteve

Në kuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit në rajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga zyra e Bashkimit Evropian në Prishtinë dhe Caritas France, Caritas Kosova ka shpërndarë 5 grante në Ferizaj dhe 6 grante në Mitrovicën e Jugut dhe Mitrovicën e Veriut për bizneset ekzistuese dhe të reja. Lexo më shumë

Caritas Kosova promovon shkollimin profesional

Në kuadër të promovimit të shkollave profesionale në Ferizaj dhe Mitrovicë, Caritas Kosova së bashku me OJQ Mundësia dhe Kuvendin Rinor të Ferizajt filluan një fushatë në lidhje me përfitimet në zhvillimin e mëtutjeshëm profesional të nxënësve nga shkollat fillore, konkretisht të nxënësve të klasës së 9-të. Lexo më shumë

Drejtori i Caritas Kosova dhe bashkëpunëtorët e tij u pritën sot në takim nga Ministri i Shëndetësisë z. Armend Zemaj.

Në këtë takim Don Viktor Sopi paraqiti punën e Caritas Kosova në fushën e shëndetësisë, me theks të veçantë angazhimin e madh të stafit mjekësor të Caritasit në ofrimin e shërbimeve shëndetësore dhe sociale në periudhën e pandemisë si pasojë e Covid-19. Në këtë situatë emergjente Caritas ka treguar kujdes të veçantë për të moshuarit e sëmurë dhe të vetmuar si dhe personat me aftësi të kufizuara. Lexo më shumë

Building effective partnership

In the scope of the project "Empowering youth and women toward employment in Ferizaj and Mitrovica regions" three local NGOs: 'Nisja Zhvillohu'- Ferizaj, 'Inspiracija' - North Mitrovica and 'Mundësia' - South Mitrovica that are working in the field of women empowerment were supported with material packages. Lexo më shumë

MOS LINI ASKËND PRAPA

Me moton: MOS LINI ASKËND PRAPA, Caritas Kosova ka vazhduar punën dhe angazhimin për t’ju përgjigjur në mënyrën më të mirë situatës së krijuar si pasojë e coronavirusit COVID-19. Lexo më shumë

Konferenca Ndërkombëtare në lidhje me Trafikimin e Fëmijëve

Caritas Kosova dhe rrjeti Euro-mesdhetar i organizatave Caritas, aktive në luftimin e rrjetit të trafikimit të qenieve njerëzore organizuan një Konferencë Ndërkombëtare në lidhje me Trafikimin e Fëmijëve, të mbajtur në Prishtinë, Kosovë, më 26 nëntor 2019 duke mbledhur më shumë se 116 ekspertë në fushën e luftimit të trafikimit të qenieve njerëzore nga 12 vende. Lexo më shumë

Caritas Kosova kultivon dhe promovon: Dashuri, Solidaritet dhe Paqe